Mücver (Öcce) – Tatlılarım

Bugün sizlere Antakya’da “ÖCCE” isimli nefis bir mucver tarifi vereceğim. Özellikle yanında “CEVİZLİ BİBER” varsa doyamazsınız.

Tarife geçelim Mücver (Öcce) tarifi için önce sebzelerimizi güzelce yıkayıp suyunu güzelce tutuyoruz.

Sonra bir bıçakla ince bir şekilde serpin.

Büyük bir kaseye dökün.

Sebzelere yumurta, baharat, un ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla hafifçe karıştırın.

Ayçiçek yağı ve zeytinyağı karışımında kaşık dolusu bir tavada pişiriyoruz.

Evet bakır tavanız varsa en iyi görünümü elde edersiniz.

Mücver (Öcce) servise hazır.

Şerefe 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın