Mucver’in Kabak Tarifi – Tariflerim

Merhaba arkadaşlar nefis bir mucver tarifi ile karşınızdayım parmaklarınıza dikkat edin bu tarif aşırı bir lezzete sahip bu lezzeti mutlaka denemelisiniz inanın ben bunu yaptığımda yemeğin başında yiyoruz herkesin pişmesini beklemeden soba.

Öncelikle battaniyelerin uçlarını kesip güzelce yıkayalım.

Rendenin büyük bir kısmı ile doğru kaseye güzelce koyalım ve kabak bitene kadar işleme devam edelim.

Daha sonra iki adet yeşil soğanı soyun, yıkayın ve küçük parçalar halinde kesin.

Bu tarifin anahtarı taze soğan kullanmaktır.

Ardından rendelenmiş kabakları ekleyin.

Bu işlemi yaptıktan sonra biraz maydanozu alıp sapını kesip küçük küçük doğrayalım.

Balkabağının yanına alıp iki yumurtayı da kıralım ve ölçülü olacak kadar un ekleyelim.

Damak zevkimize göre tuz, karabiber ve karabiberi ekleyip iyice karıştıralım.

Bu noktada iyi karışmazsa elimizle ovalayalım ve bir tarafının pişmesini bekleyelim.

1,5 su bardağı zeytinyağını uygun bir tavaya alıp ocağı açalım.

Zeytinyağı sıcakken yaptığımız muhallebiden bir yemek kaşığı alalım.

Kızgın yağda bekletelim, bir kaşık yardımıyla yağı hafifletelim yoksa ortası bütün olur ve içi pişmez, kızgın yağda bırakırken dikkatli olalım. pişmeden çevirmeyin yoksa çatalı kaplar ve tavaya yapışır. Bunu dinleyelim.

Daha sonra kekimizin kekini çatal yardımı ile çevirelim, diğer tarafı kırmızı olsun ve hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

Peçete ile toplantıya götürelim ve hemen servis edelim.

Hadi keyfini çıkaralım!

Nefis kabak mücverimiz servise hazır!

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın