Dünden beri ağrılarım biraz azaldı ama henüz evin içinde koşabilecek seviyeye gelmedim. Bu yüzden bugünün yemeğini hazırlamadım, daha doğrusu yapamadım.
Akşam eşimin gelip yemek getirmesini bekliyorum 🙂 (mektubumu detaylı olarak vereyim). Birkaç mutfak sırrını görelim, olur mu? 🙂
Dün akşam kayınvalideme akşam yemeğine gittik çünkü doktora gidip iğne yaptırdıktan sonra bana tamamen kamyon çarptı. Sida da kendi bisküvili pastasını yaptı.
Tadını ve dokusunu gerçekten çok seviyorum. Fotoğrafını çektim ve sizin için tarifi aldım. Herkes için pratik bir tarif.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kremalı Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 kutu petibur kakaolu bisküvi
Muhallebi hazırlamak için:
- 1,5 litre süt 1,5 su bardağı un 3 yemek kaşığı margarin 2 su bardağı toz şeker 2 paket vanilya
yukarı:
Kremalı bisküvili kek tarifi nasıl yapılır?
Unu tencereye alın ve yavaş yavaş sütü ekleyip çırpın. Şeker ve vanilyayı ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alınca margarini ekleyip bir dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Burkama bisküvileri tek sıra olacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını yayın ve ikinci kat bisküviyi koyun. Aynı işlemi tekrarlayıp üçüncü ve son kat bisküviyi yerleştirdikten sonra dinlenmeye bırakın. Süsleme için kullanacağınız çikolata sosu paketin arka yüzündeki tarife göre hazırlayıp bisküvili kekin üzerine yayın. Tatlının üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]