Merhaba sevgili arkadaşım,
Ramazan geldi, hoşgeldiniz! Ramazanın gülü Güllaç her zaman olduğu gibi iftar sofralarımızın başucunda yerini aldı.
Güllaç’ı daha önce defalarca yaptım ama en sevdiğim çeşitlerden biri olan muhallebi Güllaç’ı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Güllaç hazırlanırken sütün sıcaklığa yakın olmasına dikkat edilmelidir. Böylece çarşafların yumuşaması daha hızlı olacak ve size zaman kazandıracaktır. Ölçülerdeki süt ilk başta çok gibi görünse de gulaş çarşaflar özellikle buzdolabında hepsini emecektir. Bu nedenle daha az süt kullanırsanız biberiyeniz kuru olacaktır.
Videolu anlatım
Nar kullanmayı biraz severim ama artık bulmak zor. Bu nedenle benim gibi tatlılar kullanabilir ya da bu tarifteki gibi çilekleri deneyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Muhallebi gulaş tarifi için malzemeler
Güllaç için:
- 9 yaprak gulaş 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket Pakmaya vanilya
Muhallebi hazırlamak için:
- 1 paket hazır puding, 3,5 su bardağı süt
yukarı:
- Vişne tozu, yer fıstığı ve badem
Gulaş muhallebi tarifi nasıl yapılır?
3,5 su bardağı süt ile puding kutusunu paketin arkasında yazan şekilde hazırlayıp ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak soğutun. Güllaç için şeker ve süt karıştırılarak ısıtılır, şeker tamamen eriyince vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Güllaç’ın ilk yufkasını orta boy bir çukur veya fırın tepsisine yerleştirin, bir kepçe süt alıp yufkayı ıslatın. İkinci yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra 3-4 kaşık puding alıp ıslatılmış Güllaç yufkanın üzerine yayın. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi yapın. Hazırladığınız Güllaç’ı buzdolabına alın, sütü tamamen sıkın ve soğuyunca buzdolabından çıkarın. Zaneha kesim ve ayaklar.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]