Muhallebi ile kabak tatlısı

Kabak muhallebi tatlı tarifi malzemeleri

tatlı için

  • 1 yumurta sarısı
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr tereyağı (sebze ghee)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Tek kase blenderdan geçirdiğimiz balkabağı şekeri
  • Alt taban için ezilmiş kakaolu kek (fiğ bisküvi de kullanabilirsiniz)

Muhallebi balkabağı şekeri nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumurta sarılarını şekerli uygun bir tencereye alıp karıştırıyoruz, üzerine sütün tamamını döküp şeker eriyene kadar kavuruyoruz.
  2. Tereyağını başka bir kaba alıp eritelim ve üzerine unu ekleyip hızlıca karıştıralım ve sütlü karışımı da ekleyip gözler muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  3. 10’da 1 paket vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatalım.
  4. Muhallebi soğuduktan sonra servis kaselerimizin dibine iki adet ufalanmış kek karışımını ekleyelim, üzerlerine pudingi ekleyelim ve son olarak blenderdan geçirdiğimiz balkabağı şekerini paylaşalım.
  5. Üzerini süslemek için rendelenmiş çikolatayı dökelim.
  6. Buzdolabında bir saat dinlenmeye bırakın. Tatlılarımız servise hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.

Resimlerle muhallebi tarifi ile kabak tatlısı

  • tatlı tarifi
  • Kabak,
  • mahlabili
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda

sonraki haber:

Islak Kek Sufle Tadı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın