Muhallebi Kek – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar, Yumuşacık tadıyla yediğinizde içinizi ısıtan pamuk gibi bir kek tarifi arkadaşlar bu lezzete şaşıracaksınız, mutlaka denemelisiniz.

Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın.

Beş dakika kadar mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar pişirin. Yağı çırpalım ve sütü ölçülerek tekrar çırpalım.

Ardından vanilya ve kakaoyu ekleyip tekrar iyice karıştırın.

Son olarak tozunu ekleyip karıştıralım ve yağımı dökelim.

180°C fırında pişirelim ve pişen kekin üzerine kürdan testi yapalım ve fırından alıp soğumaya bırakalım.

Bu sırada muhallebiyi hazırlayalım ve eklediğimiz sütü uygun tencerede ölçülerek ilave edelim.

Ölçüye eklediğiniz un ve nişastayı tekrar koyup şekeri ekleyip güzelce çırpalım.

Ocağın altını açıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.

Kıvamı olan muhallebiye vanilya ve margarini ekleyip iyice karıştıralım, ocaktan alıp bir kenarda bekletelim.

Soğuyan kekimizin üzerine aynı sırayla delikler açalım ve keki çıkaralım.

Daha sonra yaptığımız muhallebiyi kekin içindeki boşluklara dolduralım, kalanını ekleyip yayalım.

Bir paket krem ​​şantiyi soğuk süt ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım ve kekimizin üzerine güzelce yayalım.

Çatalın ucuyla hafifçe bastırarak dalga şekli verelim, buzdolabına koyalım, en az üç saat buzdolabında bekletelim, çilek ve fıstıklarla süsleyip dilimleyip servis edelim.

Puding dolgulu yumuşacık kekimiz hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın