Merhaba sevgili arkadaşım,
Sizlere çok pratik ve lezzetli bir tarifim var. Yapması da yemesi de keyifli. Milföy tariflerinde en önemli püf nokta buzun iyice erimesini beklemektir. yüksek pişirme. Böylece daha iyi yükselir. İster milföy deyin, ister volovan, bir çok ismi var ama tadı hep aynı mükemmellikte.
Kreması için dilerseniz kendi pastacı kremanızı da yapabilirsiniz. Tarifi buraya ekleyin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Muhallebi soslu puf böreği tarifi için malzemeler
- 12 adet milföy 2 su bardağı süt Yarım su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı Teremyağ unu ve böreği 1 paket krem şanti
yukarı:
- Çilek pudra şekeri, yer fıstığı tozu
Muhallebi tarifi ile milföy hamuru nasıl yapılır?
Tüm krema malzemelerini bir sos tenceresine alın, orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Milföy hamurlarından bir su bardağı su veya aynı büyüklükte bir hamur kalıbı ile 12 kare kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 6 tanesinin ortasını küçük bir kalıp veya çay bardağı ile kesin. Fırın tepsisine aldığınız milföylerin tabanlarına yumurta sarısı sürün ve kesilen üst kısımlarını üzerlerine yerleştirin. Milföy hamurlarını önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen Milföy soğurken krem şantiyi kremaya ekleyip çırpın. Kremayı keklerin arasına paylaştırın. Üzerini çilek ve fıstıkla süsleyin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]