Muhallebi Reyhanlı Güllaç – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Fesleğenli muhallebi ile gulak nasıl yapılır? Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 30 Dakika, Çeşitli Güllaç Tarifleri, Güllaçtan Tarif, Fesleğen Kurusu, Fesleğenli Güllaç, Fesleğenli Tarifler, Pratik Tarifler

Çıkış tarihi: 04-16-2022

4 5 5 1

Ben klasik gulaç hayranıyım ama muhallebi gulac, roll gulac, çikolata gulac, cup gulac gibi birçok alternatif tarifim de var.

Fesleğen, yoğun aroması ile klasik gulag dışında farklı tarifler ve tatlar denemek isteyenler için harika bir alternatif.

Aşk…

Reyhanlı Muhallebi Güllaç tarifi malzemeleri

    7 adet gulaç yaprağı 4 su bardağı süt 1 su bardağı kuru fesleğen 1 çubuk tarçın 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su + 1 tutam kuru fesleğen 1 küçük çubuk tarçın

Muhallebi hazırlamak için:

    1 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı süt 1 çay bardağı nişasta 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 fıçı paket

dekorasyon için:

    Fındık cipsi, nar taneleri, fındık parçaları

Reyhanlı Muhallebi Gulaş Tarifi nasıl yapılır?

Muhallebi için toz şeker ve nişastayı biraz süt ile çırpın. Kalan sütü ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilin ekleyin, karıştırın, ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Şerbeti yapmak için bir tutam reyhanı bir bardak kaynar suda kaynatın. Süt, tarçın ve şekeri orta ateşte karıştırarak ısıtın, ardından fermente ettiğiniz reyhanı ekleyin. Güllaç yapraklarını 4 parçaya bölün. Tepsiye 2-3 parça koyun ve 1 kaşık sütlü içecek koyun. Güllaç yapraklarının yarısına da aynı işlemi uyguladıktan sonra hazırladığınız tatlıyı üzerine dökün ve düzleştirin. İsterseniz fındık serpin. Kalan hamurla da aynısını yapın. Güllaç sağılınca üzerini fındık ve nar taneleri ile süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın