Muhallebi Tarifi ile Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır

Muhallebi Tarifi ile Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle suyumuzu hazırlayalım; Bu nedenle ocağa bolca tabanı olan bir tava koyup altını kısıp tencereyi ısıtalım daha sonra güveçte şekeri koyup altını ovalayalım, şeker eriyene kadar çalkalayarak karıştıralım. Karamel rengi alınca üzerine su ekleyip hafifçe karıştırın. (Şeker normalden daha sıcak olacağı için bu noktada çok dikkatli olmalısınız). Sıvıyı gördüğünüzde sertleşen şeker tekrar eriyip sıvı hale gelince orta ateşte 5 dakika pişirelim ve şerbete 1 paket kuru kemalpaşa ekleyelim.

Kemal paşa şerbetini çekip yumuşayana kadar pişirelim. Bu şekilde birbirimizle tanışmak için bu grubun faaliyetleri hakkında fikir üretmemiz gerekiyor. 15 dakika sonra bir tuzu alıp ortadan ikiye keselim bedavaya sığar mı diye. Pişen hamurları beş dakika şerbette dinlendirdikten sonra fazla şerbeti ayırıp bir tabağa alın.

Diğer yandan puding için vanilin dışındaki tüm malzemeleri geniş bir tencereye alıp pürüzsüz olana kadar karıştıralım, ocağa alalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Puding köpürmeye başlayınca vanilin ekleyelim ve hızlıca karıştırarak pişirmeye devam edelim. Muhallebi kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

Tart kalıbını suyla yıkayalım ki su her yere değsin ve fazla suyu bir bezle kurulamayın. Hızlı bir şekilde kemalpaşa baharatlarını ve ezilmiş sorgumu kalıbın altına koyalım. Daha sonra üzerine sıcak pudingi dikkatlice dökün. Tuzumuzu oda sıcaklığında bir kenara alıp soğumasını bekleyelim. İliyan tuzunu buzdolabına koyup iki saat dinlendirelim.

Biz soğuk tatlılarımızı hazırlarken tabağa çevirip dilediğiniz gibi kesebilirsiniz.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın