Herkese kocaman selamlar…
Çocukluğumdan beri yediğim maksimum şeker miktarını bilmiyorum 🙂 Sanırım benim yaşımda annemin dediği gibi Avrupa yemek yerine şekerle büyümüş 🙂
Şimdiye kadar blogumda her türlü tatlıyı hazırladım ama yine normal tatlıyı atlamışım, sadece tatlı…
Muhallebi, Hindistan’daki en kolay sütlü tatlı tariflerinden biridir. Genellikle pirinç unu ile pişirilir. Yıllarca annemden gördüğüm gibi pirinç unuyla pişirdim ama geçen hafta okul mutfağında buğday nişastası kullanınca tadı daha da hoşuma gitti. Tabii Usla’da servis edilen muhallebi biraz daha sulu oluyor 🙂 Umarım ileride tarifini evde yapıp sizlerle paylaşma fırsatım olur.
İçerik Tablosu
Tarifle ilgili video:
Tatlının çok kolay ve pratik olduğunu ama önemli bir püf nokta olduğunu söylemiştik. Bu noktayı atlarsanız, içinde biriken nişasta yüzünden mutsuz olabilirsiniz. Muhallebiyi hazırlamaya başlarken ilk adımınız muhallebi için kullanacağınız nişastayı başka bir kaba açmak olmalıdır. Bunu geçmezsen sorun değil.
İkinci önemli nokta ise nişastalı karışımı ekledikten sonra muhallebiyi ocaktan alana kadar karıştırmanız. Ocakta bırakıp giderseniz ya dibe yapışır ya da nişasta dibe batar.
Kaynayan muhallebi üzerinde baloncuklar oluşmaya başlarsa kaselere paylaştırılmaya hazır demektir. Unutmayın çok kaynatırsanız soğudukça koyulaşacağı için çok koyu bir kıvam alacaktır.
Her zaman söylediğim gibi şeker miktarı tamamen damak tadınıza kalmış.
Aşk…
Muhallebi tarifi malzemeleri
- 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı buğday nişastası (üst üste)
Bir muhallebi tarifi nasıl yapılır?
3 yemek kaşığı buğday nişastasını ½ çay bardağı süt ile bir kapta eritin. Süt ve şekeri bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Erimiş nişastayı kaynayan karışıma ekleyin ve orta ateşte 10-15 dakika koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Baş üstü kaynayınca bir kepçe yardımıyla kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelip üzeri kabuklanınca buzdolabına kaldırıp bir saat mayalanmaya bırakın. Tarçın tozu serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]