Merhaba sevgili arkadaşım,
Bildiğiniz gibi mezeleri kendi damak zevkime en uygun şekilde hazırlayıp tüketiyorum ve kendi çapımda sizlerle paylaşıyorum. Muhammara da bu mezelerden biri, acıka gibi ekmekle beslenen bir canavar :),
Bu tarifte sadece ceviz kullanacaksanız miktarı 1,5 su bardağına kadar artırabilirsiniz. Dilerseniz ceviz+badem de kullanabilirsiniz. Benim gibi damak zevkinize göre ekmek de ekleyebilirsiniz. Başlangıçta biber adı verilen acı bir biber kullanılır, bu biber kurutulursa kaynatılır ve eklenir. Bizim evde acı risotto olmadığı için biberlerimiz kapya 🙂
Bir önceki videomda sizlerle Haidari tarifimi paylaşmıştım. Bu hafta yeni meze/salata videoları için beni izlemeyi ve takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Muhammara tarifi malzemeleri
- 2 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı ceviz 3 dilim kızarmış et veya bayat ekmek 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı tahin 2 diş sarımsak Yarım limonun suyu Tuz Katkısız salça tuzlu ise) 1 tatlı kaşığı kimyon ve karabiber Gerekirse 1/2 çay bardağı su.
Muhammara tarifi nasıl yapılır?
Biberleri közleyin, kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve robota atın. Biber salçası, baharatlar, sarımsak, kuruyemiş ve eti ekleyerek robotu çalıştırın. Kumlu karışıma zeytinyağı, nar ekşisi ve tahini ekleyip robotu tekrar çalıştırın. Kıvamına göre limon suyu ve biraz su ekleyerek karışımı tamamen püre haline getirin. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip aromasını çekmesini sağlayın ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]