medyauzmani.com

Muhteşem Ayva Reçeli (Tatlı) – Tatlılarım

Hepinize sıcak selamlar dostlarım!

BÜYÜK LİMON VE PORTAKAL SORULARININ LEZZETİ REÇELLE BULUŞTUĞUNDA MÜKEMMEL BİR TAZELİK OLACAKTIR. Mutlaka denenmesi gereken bir tarif…

Ayva Reçeli Tarifi için karşınıza leziz ve karşı konulmaz nefis bir ayva reçeli çıkardım, hemen tarifini vereceğim…

Ayvaların kabukları soyulur ve içi su ve limon suyu sıkılmış bir kaba konur.

Bütün ayvalar bu şekilde soyulur ve içleri yıkanarak suya atılır.

Daha sonra küp şeklinde kesilen ayvalar da yıkanarak tencereye alınır.

Üzerine şeker ve su dökülerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır.

Kaynayınca ocağın altı indirilir ve diğer tarafta limon ve portakal kabukları rendelenir.

Rendelenmiş kabukları ve limon suyunu sıkın.

Bir çubuk tarçın eklenir, birkaç kez karıştırılır ve ocakta 50-55 dakika pişmeye bırakılır.

Bu arada üzerindeki köpük zaman zaman kaşıkla alınarak karıştırılır.

Tarçın çubuğunu ocaktan almadan önce 10-15 dakika kadar içine alın ve pişirmeye devam edin.

Bir saatte pişen reçelimiz hazır.

Dilerseniz hemen sıcak bir cam kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek daha sonra açmak üzere saklayabilirsiniz.

İsterseniz soğumaya bırakabilir ve güneşten uzak olduğu sürece bir cam kavanozda saklayabilirsiniz.

Artık nefis ayça reçelimiz hazır. !!

AFİYET OLSUN. !!!

:))

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın