Mühürlü Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu sıcak paylaşımları burada paylaşmak için biraz geç oldu ama geç mi kaldım 🙂 Eminim bu tarifi yapmaktan keyif alacaksınız.

23 Nisan neşe dolu 😍❤️🇹🇷 Bildiğiniz gibi Nehir Hanım benimle mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyor. Birlikte keyifle vakit geçirdikçe bağlarımız güçleniyor ve kendimize olan güvenimiz artıyor. Böylece iki yaşındaki bir çocuğun isteklerini kısmen yerine getiriyoruz, her şeyi ben yapacağım 😄 Bu sefer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kampanyam için mutfaktaki yerimi ayırdım. Her şey küçük bir sürprizle başladı 😍

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı ve beni takip etmeyi unutmayın!

Damgalı Kurabiye Tarifi Malzemeler

    1 orta boy yumurta 1 parmak eksik 1 su bardağı tereyağı ½ su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un

Kapalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağlı yumurtaları yoğurma kabına alıp biraz karıştırıyoruz. İki su bardağı un ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayın, gerekirse kalan unu da ekleyin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bardak veya kurabiye kalıbı ile istediğiniz kalınlıkta kesin ve üzerine kurabiye damgası koyun. 180 derecelik fırında 8-10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıklarında hala yumuşak olacaklar ve tamamen soğuduklarında tepsiden alıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın