Merhaba arkadaşlar sebze sevmeyen çocuklarınız için nefis bir tarifle geldim,
Ya da misafir geldiğinde yiyebileceğiniz harika bir tarif.
İsterseniz tarifimize geçebiliriz, önce bir patates ve bir havucu güzelce yıkayıp yıkadıktan sonra küpler halinde doğuyoruz ve soğanımızı ortadan ikiye kesiyoruz.
Tenceremize bir kepçe yani bir çay bardağı dolusu yağ koyup soğanları ekleyip pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Üzerine doğradığımız patatesleri ve havuçları ekleyip karıştırıyoruz.
Yıkanmış mercimekleri ekleyip tekrar karıştırın.
Beş bardak su döküyoruz.
Ardından bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
Ocağın ortasında kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynayınca ateşi 1/2’ye yani altını kısıyoruz ve kaynattıktan sonra 40 veya 50 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra ateşi kapatıyoruz ve havayı düdüklü tencereye bırakıyoruz ve kapağını açıyoruz.
Sosu hazırlamaya devam edelim.
Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritip tüpün altını kapatıyoruz ve biberimizi ekleyip sosu tabağa ekleyip bir kaşık tuz yardımıyla sosumuzu döküyoruz.
Damak zevkinize göre limon ve nane de ekleyebilirsiniz.
Not: Ben 4 terazi kullandım yani 4 bardak mercimeğe 20 bardak su ekliyoruz siz kişi sayısına göre ölçüyü ekliyorsunuz.
Çorbamız hazır, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]