Mumbar Dolması (Bumbar) Tarifi, Mumbar Dolması (Bumbar) Nasıl Yapılır?
Mumbar’ın kaba pisliğini temizledim, bu yüzden size daha fazlasını anlatacağım. Beyaz kiri temizlenen şamdanları musluğun ucuna koyuyoruz, su basınç altında açıldığında siyah suyun aktığı yerde şamdana dokunmamak önemlidir. Lamba tutucunun içindeki kir dışarı çıktığında. Duyun dışı bir yağ tabakası ile kaplanmış, bu fazla beyaz yağı alıp bir kapta toplayalım, buzdolabına atıp kurulayalım (ilk resimde kolajı görebilirsiniz).
Çamur için pirinci yıkayıp süzün. Lahana domatesleri ve doğranmış soğanları bir kaseye koyun ve dökülen pirinçle karıştırın. Çamur bileşenlerinin geri kalanını ekleyin ve iyice karıştırın. Donyağı lambadan çıkalım ve bıçak kesene kadar orta sıcaklıkta buzdolabına koyalım, ince bir yaprak gibi dikkatlice keselim ve içindeki çamurla karıştıralım.
Gelelim tam işleme. Duyun ucunu düz dolgulu bir heykelin içine koyalım, iç çamuru boş olan kısma yavaş yavaş koyalım, sonra çamurun üzerine bastırarak lamba duyunu yazalım ve bunu sürekli tekrarlayalım (dudayı doldurmak gerekir. çok az ve bir süre sonra, aksi takdirde pirinç bulgur ve bulgur lamba duyunun bozulmasına neden olur). Uçları iki parmak için serbest bırakalım.
Mumbarları temiz suya koyalım, ardından Mumbarların sığabileceği büyüklükte büyük bir kaba 1 tatlı kaşığı limon tuzu koyalım, iki bardak sıcak su dökelim ve limon tuzunu eritelim. Daha sonra kabı soğuk suyla doldurun, mumbarları tuzlu suya koyun ve 10 dakika bekletin.Mumbarları sudan alıp temiz suda akıtalım, büyük bir kaba koyun, yarım bardak sirke ile doldurun ve su iyi ve tekrar 10 dakika bekletin, sonra suyu tutun. (Mumbarları limonlu ve sirkeli suda 10 dakikadan fazla bekletmeyin aksi halde mumbarlarınız kilo verecek ve mumbarlar pirinç pişmeden önce pişip dağılacaktır.)
Kapatılan mumbarların üzerine 1 su bardağı un koyup kırmadan karıştıralım, göremediğimiz pislikler varsa bu un onları alacaktır. Bunu yaparken şamdandaki tozu silelim, muma çok sert basmayın ki içindeki çamur çıkmasın ya da şamdan kırılsın. Toz kalıntılarını temiz su ile yıkayarak da temizleyebilirsiniz.
Büyük bir tencereye 2-3 litre sıcak su koyup kaynatalım ve yıkanmış mumbarları sıcak suyun içine atalım.
Sos için büyük bir kaseye sarımsağı alalım, domates ve kimyonu ilave edelim, sosu biraz sıcak su ile karıştıralım, kapağını açalım, hazırlanan sosu kaynayan bir kaba boşaltalım ve kısık ateşte pişirelim. çorba. Normal bir tencerede yaklaşık 30-45 dakika pişirilir. Yemek yaparken kontrollü olmalısınız, zaman zaman yemek yaptığınızdan emin olun. Mumbar yumuşamış ancak içi hala çiğ ise kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Mumbarla pişirilmiş bir yemeği çok sıcak kimyon ve limonla servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]