Mumbar Dolum Tarifi için 1 gece önce evlerimizi limon, sirke ve tuz ile iyice yıkayın, silin ve iyice durulayın.
Daha sonra bağırsakları ters çevirerek aynı işlemi tekrarlayın.
Tuz, sirke ve limon suyu ile iyice ovun, bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyarak temizleyin, bol suda yıkayın ve sirkeli suda bir gece bekletin.
Mumlar yıkanıp içi ve dışı temizlendikten sonra içini hazırlayın.
Derin bir kaseye pirinç, bulgur, et, zeytinyağı (ince kıyılmış olacak), baharatlar, salça ve ince doğranmış soğanı ekleyin ve iyice karıştırın.
Evlerinizden yarım metre aralayıp kesin, yağ kısmı dışarıda olmalı, bağırsakları içe katlayıp patlıcan veya kabak rendesi ile doldurmalı, Doymayacaklar, biraz tok olacaklar çünkü pişince şişecekler.
Doyduğunuzda, bağırsak içeriği bağırsağın diğer ucundan dışarı çıkar.
Bunu tüm bağırsaklara koyun ve bir düdüklü tencereye kaynar tuzlu su ekleyin ve 45 dakika pişirin.
Pişen bağırsakları haşlayıp üzerlerine tereyağ serperek servis yapın ve önceden ısıtılmış fırına verin ve altın sarısı olana kadar pişirin, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]