Havuç Çorbası tarifi için havuçları ve kabakları küçük küpler halinde doğrayalım.
Yağı bir tavada ısıtalım ve tavuk etlerini suyunu bırakana kadar kızartalım.
Ardından kabak ve havucu ekleyip beş dakika kavurun.
Haşlanmış tavuğu ve ardından suyu ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Havuçlar yumuşamaya başlayınca şehriyeleri ekleyip karıştıralım ve erişteler pişene kadar sosu pişirmeye devam edelim.
Sosu için yoğurdu ve unu bir karıştırma kabında karışana kadar çırpın, çorba karışımını ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilık karışımı çorbaya yavaş yavaş dökelim ve çorbayı hızlıca karıştıralım.
Çorba tekrar kaynamaya başlayınca yağı tencerede eritelim, kızgın yağa kuru naneyi ekleyip karıştıralım ve ikisini çorbaya dökelim.
Çorbayı iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alıp bir kez daha kaynatabilirsiniz.
Pişen çorbanın kapağını yarı açık bırakın ve ara sıra karıştırarak donmamasını ve süt kaymağı şeklini almasını sağlayın.
Muradiye çorbası servise hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]