Mürdüm Eriği Pestili Nasıl Yapılır

Mürdüm erikleri bir güzelce yıkanır çekirdekleri çıkartılır. 

Dörde kesilir, şekeri suyu verilip ocağa alınır, kaynamaya bırakılır. 

Erikler ezilince rondolanır. 

1 yemek kaşığı un 1/2 bardak suyla eritilip kaynamış eriklere dökülür. Biraz fokurdadıktan sonra altı kapatılır. 

Tepsilere yağlı kağıdı serilip ince dökülür. 

Ben üç tepsiye ince br şekilde döktüm. 2 günde güneşte kurudu. 

Güneş olmazsa fırında 100 C 15 dk. kurutulur. 

Kuruyan pestiller ceviz veya sade sarılıp hindistan cevizine bulanır. 

Kesinlikle deneyin en doğalı dan pestilleriniz olacak sevgilerimle

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın