Merhaba sevgili arkadaşım,
Paçanga böreği yıllardır en sevdiğim tariflerden biridir. Bu tarifi tılsımlı börek tarifimle birleştirdiğimde ortaya harika bir lezzet çıktı 🙂 Pasanga böreklerinin sigara böreğinden biraz daha büyük boyutta hazırlandığını bilenler bilir. Benim yaptığım maskot pankekleri de normal maskot pankeklerinden biraz daha büyük oluyor. Her bir yufkada ortalama 8-9 adet bulunur ve bir yufka ortalama iki kişiye yeter. 2 adet yufka yaptığınızda yaklaşık 18 adet böreğiniz oluyor.
Geçenlerde şarküterilerde pastırma parçalarının normalden çok daha ucuza satıldığını keşfettim. Bunlar, kesilirken arta kalan ve paketi yaklaşık 5 liradan satılan domuz pastırması parçaları. Hatta bunları şarküteri reyonları olan marketlerde bile bulabilirsiniz. Genellikle size maliyeti çok daha fazla olan pastırma dilimlerini yemeklerinde kullanacaklar için ekonomik bir çözümdür.
Panga böreği iri olduğu için zor kızartılıyor aslında zor değil ama kaşar erirken böreğin yanmamasına çok dikkat etmelisiniz. Musakka böreğinde nar gibi iki tarafı da kızartıldığında içindeki madde tam kıvamına ulaşır.
Mosca böreğinin nasıl yapıldığını buradaki linkten öğrenebilirsiniz. Unutmayın hamuru normalden biraz daha geniş kesmelisiniz, bence 4 parmak eni ideal (elleri büyük olanlar için 3 parmak ölçünüz 🙂
Bu sırada böreğin üzerine yumurta sürüp fırında pişirebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Muska Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Salça için yarım çay bardağı su 2 adet yufka 50 gr pastırma 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 2 adet orta boy domates 2 adet yeşil biber Kızartmak için sıvı yağ
Mosca Pasanga Böreği Tarifi nasıl yapılır?
Hamuru tezgaha alıp ikiye katlayın ve 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. 2 yufkayı da aynı şekilde yapın ve kenarda bekletin. Domatesleri 4 parçaya bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küpler halinde kesin. Biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin, pastırmaları ince ince doğrayın ve tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Kestiğiniz şeridi tezgaha yayın ve ucuna dilediğiniz kadar (abartmadan) pastırma koyun. İçine koyduğunuz hamurları önce kendine doğru kare, sonra sağa ve sola üçgen olacak şekilde katlayın. Hamurun ucunu su ile ıslatarak muska şeklinde böreğin üzerini kapatın. Yağı tavaya alıp kızdırın, börekleri her iki tarafı nar gibi oluncaya kadar dikkatlice kızartın, pişen börekleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve sıcak olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]