Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta muzlu tarifler yapıp sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Mutlu Tarifler Haftası için ilk tarifimiz karamelize muzlarla yaptığımız gözleme ve atıştırmalık kek oldu. Muzları karamelize ettiği için yaptık diyorum ve zaman zaman asistanım olan sevgili Naz tarifim 🙂
Normalde Naz muzları dilimler ve tavada karamelize eder, ben de bütün kalsın istedim. Muzları bütün kullanacaksanız mutlaka kek tamamen soğuyana kadar beklemeli ve kalıptan çıkarırken biraz çekmeli. Aksi halde kekin bir kısmı kalıpta kalabilir.
Ben bu işlemleri yaptığımda genellikle 2,5 su bardağı un kullanıyorum ama bu sefer tarifimde un miktarı 1 su bardağı azaltıldı. Biraz daha fazla un ile daha hafif hale gelir, ancak pişirme süresini biraz artırır. Keki fırına verdikten 30-35 dakika sonra bıçak veya kürdan batırın ve içinin kuru olduğundan emin olun. Yaklaşık 40-45 dakika sürebilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Muzlu Cevizli Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı un 2,5 tatlı kaşığı tarçın 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
Muzlu karamel için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 2 muz
Muzlu Cevizli Kek Tarifi nasıl yapılır?
Bütün muzu soyun veya dilimler halinde kesin. Tereyağını tavada eritip muzları tavaya alın. Şeker ekleyin, hafif kahverengi olana kadar pişirin ve ocaktan alın. Toz şeker ve yumurtaları beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpın. Un, tarçın, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. İyice karışınca cevizleri ekleyin ve karıştırın. Kek kalıbını yağlayın, karamelize olan muzları kalıba koyun. Üzerine kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kek kuruyana kadar pişirin. Pişen keki tamamen soğuyana kadar tel üzerinde bırakın. Arzuya göre karamel sos ve muz dilimleri ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]