Muzlu Jöleli Turta – En Sevdiğim Yemek

Muzlu Jöleli Pasta Tarifi, Muzlu Jöleli Pasta Nasıl Yapılır?

Kek için: Yumurta ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip, nişasta, kakao, vanilin ve kabartma tozunu bir çırpma teli ile iyice karışana kadar karıştırın. Son sırada unu ekleyelim.

Kalıbı yağ ve un ile yağlayalım ve hamuru kalıba dökelim ve birkaç kez sertçe vuralım. 180 derecelik fırında pişiriyoruz kürdan testinden geçen kekimizi alıp ılıyana kadar dinlendirelim. Kalan keki tabağa çevirelim ve çıkaralım.

Jöleyi paketin yapılışına göre ama su miktarını 1 su bardağına yakın ılık su kullanarak hazırlayalım. Jöle ısınana kadar sürekli karıştırın. Jöle biraz ısınınca bir muzu hızlıca keselim ve kekin deliğine yan yana yerleştirelim. Üzerine azar azar ılık losyonu dökelim. Muzlu jöleli kekin üzerini kapatıp buzluğa kaldıralım. 1-2 saat dinlendirilen Muzlu Jöleli Tart Kek’i dilediğiniz gibi keserek servis edebilirsiniz.

Arkadaşlar bu yöntemle ilgili önemli bir dipnotum var sizlerle paylaşmam gerekiyor. Keki kalıptan çıkarırken dikkatli olmalısınız. Muzu keserken çok fazla kesmemeye dikkat edin çünkü jöleden kalın bir muz çıkar, siyaha döner ve ertesi gün bozulmaya başlar. Jöleyi kekin içine yavaş yavaş, ılık ve hafif buzlu bir şekilde dökmek çok önemlidir. Su gibi hızlı dökerseniz jöle kekin içine donmadan girecek. Kek jölesi kıvamından dolayı yumuşak kek kıvamına sahiptir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın