muzlu kek tarifi malzemeleri
kurabiyeler için (kurabiye hamuru);
- 130 gr tereyağı
- 60 gr esmer şeker
- 40 gram toz şeker
- 1 yumurta
- 160 gram bir
- 30 gram nişasta
- 3 gram karbonat
- 2 gram kabartma tozu
- bir tutam tuz
- 100 gr bitter çikolata parçaları
- 200 gram fındık
ortada
- 1 kutu Milka çikolata
- 2 muz
- 1 paket çilekli krem şanti
- 2 su bardağı süt
yukarı
- 1 kutu Milka çikolata
- öğütülmüş fındık
Muzlu kurabiye tarifi (kurabiye keki) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Üzeri için yağlı kağıt üzerine eritilmiş sütlü çikolatayı koyup yuvarlak şekil veriyoruz ve iki saat buzlukta bekletiyoruz.
- Bisküvi keki için malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun.
- Bir saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Diğer taraftan muzları dilimler halinde kesip tereyağında kızartıyoruz.
- Çilekli krem şantiyi iki su bardağı sütle karıştırın.
- Buzdolabında beklettiğimiz kurabiye hamurunun içine fındıkları döküp şekil veriyoruz.
- Eritilmiş sütlü çikolatayı hamurun üzerine dökün ve 200 derecede 15 dakika pişirin.
- Kekimiz soğuduktan sonra önce kızarmış muz dilimlerini koyuyoruz.
- Ardından krem şantiyi sıkma torbasına alın.
- En üste buzlukta beklettiğimiz çikolatayı koyuyoruz.
Fotoğraflı muzlu kurabiye tarifi (Pasta kurabiyesi)
Bu Muzlu Kurabiye (Kurabiyeli Kek) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yayınlanmıştır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]