medyauzmani.com

Muzlu Pudingli Tart Pasta – Tatlılarım

Muzlu Pudingli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Tart kalıbında tart kek yaparsanız kalıbın kenarları uzun ve ortası boş olacağı için pudingi döktüğünüzde puding en iyisidir. Kalıcı ve kek havası veriyor. Evet, yoksa döner kredim de olacak. Yüksek bir kek olmadığı için 26 cm’yi geçmemelidir.

Tüm malzemelerinizin sıcak bir yerde olması en iyisidir.

Önce pastayı yapıyoruz. Şeker ve yumurtayı çırpın. Şeker eriyince sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Unu kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. O yüzden ekliyoruz. Unu azar azar ekleyin. Homojen bir karışım elde ediyoruz.

Kalıbımızı havluyla yağlayıp kek karışımını döküp 170 derecelik fırına veriyoruz.İlk 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz. 25 dk. yine pişiriyor. İyice ısınınca tart kekimizi çevirip servis tabağına alıyoruz.

Kek soğurken üzerine pudingi yapıyoruz.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk sütün içine dökün, karıştırın ve pişirin, soğumaya bırakalım. Ara sıra karıştırarak kabuk oluşturmamasını sağlayın.

Pudingi tartın ortasına yayın. Muzu dilimler halinde kesin ve üzerini kapatın. Tüm pudingi muzların üzerine dökün. Muz çabuk kirlendiği için servis ederken muz dilimleri ile süslüyoruz.

Afiyet olsun.

Muzlu Puding Tart Kek Parçası Yapımı Fotoğraflar:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın