Pandispanya için yumurta sarısını ve bahsettiğiniz beyazı iki ayrı kapta ısıtın, şekerin yarısını yumurta sarısına yarısını beyazına ekleyin, beyazına biraz tuz ekleyin ve bir mikser ile iyice çırpın. tamamen yerleşene kadar.
Kabı baş aşağı çevirirseniz kaybolmadan sabit bir konuma gelecektir. Sarıları şekerle birlikte mikserle çırpın, çırpmaya devam ederken damla damla sıcak su ekleyin, unu ekleyin, unu ve vanilyayı süzerek pişirin ve tekrar çırpın, sonra mikser kullanmadan yumurta beyazını bir spatula ile karıştırın.
Bu karışımı iyi besleyin.
Pandispanya hamurunu yağlanmış tepsiye eşit şekilde yayın ve önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin.Hamur ince olduğu için çabuk pişecektir.
Kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve çırpın.
Kapağını açıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin, koyulaşınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip biraz soğumaya bırakın.
Biraz soğuyunca krem şantiyi ekleyin (Ben krem şanti kullanmak istedim o yüzden biraz ayırdım)
Ve bir mikser ile iyice çırpın ki kurumasınlar, streç filme sarıp güzelce soğutun.
Pandispanyayı fırından alıp başka bir yağlı kağıda alıp bekletmeden rulo şeklinde sarın ve soğuyunca kağıttan çıkarın.
Pandispanyayı sekiz eşit parçaya bölün ve üzerine kremayı dökün.
Dilimlenmiş muzu koyun, dilimleri bisküvi gibi sarın ve dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]