Muhallebi, un ve mısırlı narlı tart kek tarifi için malzemeler
kek için
- 2 büyük yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı sade un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- yarım limon suyu
narlı puding kısmı için;
- 1 su bardağı taze nar suyu
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şekerden bir parmak eksik
- 2 yemek kaşığı nişasta çok dolu olmayacak
süslemek için
- 1 parça ince taneli
Narlı muhallebi ile mısır unlu tart kek nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve şekeri mikserin kabında çırpalım ardından yoğurt yağını ekleyip çırpalım önce normal un koyup çırpalım sonra mısır unu koyalım çırpalım kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştıralım
- Üzerine limon suyunu koyup tekrar karıştıralım, yağladığımız kek kalıbına dökelim, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan nar tatlısı reklamlarını blender kasesinde güzelce çırpalım, tencereye alalım ve köy kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Servis tabağına aldığımız tartın üzerine muhallebiyi koyalım, muhallebiyi soğuduktan sonra 5 dakika ortasına koyup üzerini nar taneleri ile süsleyelim.
Not: Kullandığım kek kalıbı küçük.
Resimlerle nar muhallebi tarifi ile mısır unlu tart kek
Narlı pudingli mısır unlu tart pasta ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]