Herkese iyi akşamlar dilerim.
Kıştan önce hazırladığım 50 kavanoz reçelden 15’ini bitirdiğimiz için bu sezon hangi reçelleri yapabilirim diye düşünürken aklıma nar geldi. Ben biraz acı sevdiğim için denemek istedim.
Daha önce hiç nar reçeli ya da marmelat yapmadığım için internette biraz araştırdım ve birkaç tarif bulamadım. Genelde reçel yerine marmelatı severim, ekmek üzerine sürülebilir olması benim için önemli. Bu yüzden buğday reçelini elerken elimde tek bir tarif kalıyor, ona göre yaptım. Sonuçlar iyi olsa da tek sorun narları 1.5 saat soydum ve gördüğünüz küçük kavanoz 2,5 kg nardan çıktı. Tanrı sizi korusun, şimdi üç gün yemek yiyeceğiz. Ancak denemek isteyenler için tadı hoşuma gitti.
Nar Marmelatı tarifi için çekirdeklerinden ayrılan narlar düdüklü tencereye konur, yarım bardak su ilave edilerek pişirilir.
Düdüklü tencere birkaç kez bip sesi çıkardığında alt kısım kapanır.
Haşlanmış nar taneleri bir süzgeçten geçirilir ve içindeki küçük çekirdekler ayrılır.
Bir süzgeçten geçirilen nar suyu bir tencereye konur. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kıvam biraz koyulaşmaya başlar, şeker ve istenirse tarçın ve limon suyu eklenir. (Ben tarçın ve limon suyu kullanmadım.)
İstenilen kıvama gelene kadar ara ara karıştırın.
Not: Kıvamını kil tabağa bir çay kaşığı damlatarak kontrol edebilirsiniz. Çok hızlı veya çok karanlık olmamalıdır. Soğudukça biraz koyulaşacaktır.
Hazır marmelat bir kavanoza doldurulur, ağzı sıkıca kapatılır ve üstü kapatılarak ters çevrilir. Soğuyunca çıkartabiliriz.
😊 SEVİYORUM!
Not: Orjinal tarifte şeker miktarı fazlaydı, siz damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Yapışmaması için tabağa koyduğum çok az tuza tarçın ekledim ama tadı çok hoşuma gitmediği için tarçın eklemedim. Bu şekilde deneyip tarçınla tatlandırıp kullanıp kullanmamaya karar verebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]