Nar soslu muhallebi tart kek

Nar soslu muhallebi kek tarifi için malzemeler

Kek için:

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 3 çay kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

Kremayı hazırlamak için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un (üst üste değil)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (birikmemiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Nar sosu hazırlamak için:

  • 1 su bardağı taze nar suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker (narın tatlılığına göre ekleyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Nar soslu muhallebi tart kek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle kek için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son kez çırpın.
  4. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından fırına değişebilir, kontrollü olalım.
  5. Pişen kek fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  6. Tüm puding malzemeleri elektrikli çırpıcı ile karıştırılır ve koyulaşınca ocaktan alınır, vanilya ve tereyağı eklenir, iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  7. Yeterince sıcak muhallebiyi kekin üzerine dökün.
  8. Nar sosu için tüm malzemeleri karıştırıp koyulaşınca ocaktan alın ve ilk sıcaklık yükseldiğinde muhallebinin üzerine dökün.
  9. Kenarlarını dövülmüş cevizle süslüyorum. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 🌹.

Resimlerle nar soslu ve muhallebi tarifi ile tart pasta

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • mahlabili
  • Ateş
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

haşhaşlı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın