Merhaba sevgili arkadaşım,
Quinoa ile tanışalı bir iki yıl oldu. Son zamanlarda adeta kısır gibi yenilmeye başlanan bu pratik salata oldukça faydalıdır. Pilavı sadece salata olarak değil evde de yapıyoruz. Bildiğin bulgur kadar lezzetli. (Tarifini en kısa zamanda paylaşacağım)
Özellikle Peru ve Bolivya’da geçmişi M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanan bu tahıl besin değeri açısından oldukça zengindir.
İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri içerdiği ve tam bir protein deposu olduğu için diyet yapanların veya sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin sofralarından eksik olmuyor.
Gluten içermediği için çölyak hastaları da rahatlıkla kullanabilir.
Diyet yaparken kabızlık sorunu yaşayanlara özellikle tavsiye edilir. Bunun nedeni diğer tahıllardan iki kat daha fazla lif içermesidir.
Kinoayı sadece nar vb. ile değil dilerseniz ton balığı ile de yiyebilirsiniz. Burada bir tarif bulabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Narlı kinoa salatası tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı kinoa 1/4 demet maydanoz 1/4 demet taze soğan 1/4 demet taze nane 1 nar çekirdeği organik limon suyu 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber
Narlı kinoa salatası tarifi nasıl yapılır?
Kinoayı küçük bir tencereye alın. 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve 30 dakika suda bekletin. Kinoa dinlenirken yıkadığınız sebzeleri iri iri doğrayın ve süzülmeye bırakın. Narı ikiye bölün. Kesilen yarısını avucunuzun içine alın ve videodaki gibi tanelerin çıkması için kaşıkla bastırın. Önce süzdüğünüz kinoanın üzerine 1,5 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Yumuşak ve kabarcıklı olana kadar orta ateşte pişirin (15 dakika). Pişen kinoada fazla su varsa süzün ve soğumaya bırakın. Doğranmış malzemelere limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Soğuyan kinoayı ekleyin, karıştırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]