Nefis Dızmana Nasıl Yapılır – Tatlılarım

Aslen bir misafir yemeği olan Dızmana, tahta fırında pişirilir ve eski ekşi mayadan yapılır. Yemeğin bazı benzerlikleri var ama mümkün olduğunca aynı tadı yakalamak istedik.

Nefis Dızmana hazırlamak için hamuru yoğurarak başlayalım. 1 bardak ılık suya şeker ve mayayı ekleyin, karıştırın ve emmesi için 5 dakika bekletin.

Unu bir karıştırma kabına eleyip tuzunu koyup karıştıralım ve ortasını havuz şeklinde açalım. Maya karışımını 1 su bardağı ılık su ile karıştırın ve karıştırın. Daha sonra gerekirse biraz su dökerek hamuru yoğuralım. Biraz sağa yapışan çok yumuşak bir hamur alalım. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamuru birkaç kez daha yoğurup mayalanmaya bırakalım.

Daha sonra mandalina parçalarını kıralım ve iki parmağımızla hafif pürüzsüz bir yüzeye yuvarlayalım. Tek parmakla uzun halkalar keselim. Yağlanmış tepsiye birbirine değecek şekilde dizin. Tüm malzemeleri bitirdikten sonra tepsiyi aktif olmayan fırına koyalım. Hamuru 10 dakika fırın tepsisinde dinlendirdikten sonra fırını 250-270 derecede açıp ısıtalım. Fırın 10 dakika içinde yandığında, 20 dakikanın tamamı bitmiş olacaktır.

Tüm sos malzemelerini derin bir kaba alın ve iyice karıştırın.

Hazırladığımız sosu yavaş yavaş hamurun üzerine dökelim. En kısa sürede fırına verelim ve fırın ısısını 200 dereceye düşürelim.

Gırlamanın altı ve üstü kahverengileşinceye kadar yavaş yavaş pişirelim.

Mümkünse yemek fırındayken kapağı çok az açmayın.

Alt ve üstünü kavurduktan sonra fırından alıp masa örtüsüne saralım ve 15 dakika dinlendirerek yumuşamasını sağlayalım.

Nefis Dızmana servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın