Lahmacun Baharatlı Tarifi:
Hamuru için ılık su, süt ve şekeri bir karıştırma kabına alıyoruz.
Daha sonra mayayı ekleyip 5-10 dakika mayanın çözülmesini bekleyin. bekliyoruz.
Azar azar yağ, tuz ve unu ilave ederek hamuru yumuşamasın ve ele yapışmaması için yoğuruyoruz.
Üzerini örtüp bir saat demlenmesine izin verin.
Hamur pişerken ayrı bir kapta kıymalı lahmacun hazırlıyoruz.
Kıymamızın üzerine ince kıyılmış soğan, biber ve sarımsağı koyuyoruz.
Ayrı bir kaseye domatesi koyuyoruz ve 2 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ve bu sosu kıymamızın üzerine döküyoruz.
Son olarak sıvı yağı, baharatları ve tuzu döküp iyice ovuyoruz.
Fermantasyondan sonra hurma bezelerine bölüyoruz.
Bezelerin altına un serpin ve ince yuvarlayın.
2 kaşık kıymayı koyup 200 derecede ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişiriyoruz. Veya ısıtılmamış bir tavada veya pizza tavasında bir kapakla kapatın ve beş dakika pişirin. kadar pişiriyoruz.
O kadar lezzetli ki hazır gibi değil 🙂
Şimdi afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]