Nefis Fındık Lahmacun – Tatlılarım

Nefis Fındık Lahmacun tarifi için önce süt, sıvı yağ, ılık su, tuz, şeker, maya ve sıvı yağ karıştırılır.

Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri kapatılır. Bir saat mola.

Soğan, biber, maydanoz ve domates bir rondoda ince ince kıyılır.

Sığır eti, tuz, isot, domates ve yağı ekleyin ve karıştırın.

Dinlenme haçından ceviz parçaları kesilir.

Çay kasesi büyüklüğünde açılır içine 1 yemek kaşığı çamur konur, her tarafına yayılır ve 250 derecelik fırında pişirilir.

Hamuru fırından çıktığında kurumaması için kapaklı bir kaba koyun.

Servise hazır

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın