Nefis İstiridye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Ağzınızda eriyen lezzetli, sağlıklı, lezzetli bir tatlı tarifi. Fıstık, tahin ve limon aromasının birleşimi harika.

Nefis İstiridye Tatlısı Tarifi için şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker, sıcak su ve limon suyunu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca beş dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

Yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı, tahin, limon kabuğu rendesi, irmik ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın. Fındığı rondoya çekip ekleyelim. Her şeyi güzelce karıştıralım.

Son olarak unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edelim. Ayna olarak eski moda bir çay bardağı kullandım.

Hamurumuzu 15 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım. Kalıplamak için bir saklama kabının kapağını kullandım. Ama ben de bıçak, çay fincanı ve kaşıkla şekillendirdim fikir olsun diye.

Her bezeyi kapağa bastırdım ve ters çevirdim. İki parmağımla sıkarak dar bir uç yaptım. Her şeyi aynı şekilde yaptım ve tepsiye koydum.

Daha fazlasını yapmak isterseniz bu ölçüleri ikiye katlayabilirsiniz.

Tatlımızı 180 derecede 30-35 dakika altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkarın ve ilk ısısı çıkana kadar 5 dakika bekleyin. Ardından üzerine soğuk su dökün. Suyu çok çabuk emecektir.

Bir tabağa alıp üzerini fıstık veya hindistan cevizi ile süsleyin.

Nefis İstiridye Tatlısı servise hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın