Nefis Kırmızı Fasulye Yahnisi – En Sevdiğim Yemek

Kırmızı Barbunya Yahnisinin enfes tarifi için öncelikle fasulyelerimizi bir tencereye alıp üzeri çıkana kadar su ekleyip 10 dakika pişiriyoruz.Börülcenin siyah suyunu ve köpüğünü çıkarmak için kaynatmadan pişirmeyiniz. . Daha sonra haşlayıp süzüyoruz.

Başka bir tencereye barbunyalarımızı koyuyoruz ve pişirmek için doğradığımız soğanları kavurmaya başlıyoruz.

Daha sonra yarım ay şeklinde kestiğimiz bir havucu ekleyip bir süre bekletiyoruz. Domates salçamızı ve şekerimizi koyup karıştırıyoruz. Son olarak barbunyalarımızı ve tuzumuzu atıp karıştırıyoruz.

Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su döküp pişirmeyi bırakıyoruz.

Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Nefis Kırmızı Fasulye Yahnisi hazır.

Yemek yemeyi seviyorum🤗

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın