Hatay mutfağının kebap tepsisini ayırtıp denemenizi tavsiye ederim. Çok lezzetli 👌🏻
İşin püf noktası; Her ikisini de denemiş biri olarak pişmiş dana eti biraz yağlı olmalıdır.
Kıymayı geniş ve derin bir kaba alıp üzerine karabiber, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin.
Soğan, sarımsak, maydanoz ve karabiber serpin.
Malzemeler kıymaya eklenir ve iyice karıştırılır.
Borcamın dibine biraz zeytinyağı ve salça koyun ve her yerine yayın.
Kıymayı tepsiye bastırarak yayın ve kenarlarını düzeltin.
Daha sonra 8 eşit parçaya bölünür.
Diğer yandan salça, zeytinyağı ve sıcak su küçük bir kapta karıştırılarak kıymanın içine her tarafa ulaşacak şekilde dökülür.
Yarım ayda kestiğimiz kuru soğan. Domates ve biber dilimleri yerleştirilir.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Patates püresi ile kullanılır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]