medyauzmani.com

Kızarmış Bulgur (Çerezlerin Yanında) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar kızarmış bulgur tarifimi denediniz mi bilmiyorum ama denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Bu tarif benim lezzetli tariflerimde hiç paylaşılmadığı için hemen paylaşmak istedim. Çıtır çıtır, yerken yemek isteyeceksiniz, başlayınca bitirin, bu tarif tam da bu.

Kızarmış bulguru keklerin yanına koyuyorum ya da keklerle karıştırıp misafirlerime veriyorum. İşte yapı:

Fırında Bulguru Kurabiye Pişirmek için önce uygun bir tavaya zeytinyağını alıp üzerine tuz ekleyerek eklediğimiz bulguru ilave edip ölçelim. Ocağı orta ateşte açalım. Bulguru iyice karıştırın.

yani gizli En önemli püf noktası, orta ateşte üç dakika pişirmeye başlamaktır. sonra düşük sıcaklıkta ve sürekli uyarılma Hadi pişirelim.

Yaklaşık 20 dk. yine yandılar. Ardından orta ateşteki bulguru alıp biraz ısıtıp karıştıralım. Bu bakışı bırakmayalım. Sürekli karıştırarak pişirelim. Karıştırmazsak bulgur yanar ve tadı değişir, tatlı olmaz. O halde bu yasaya dikkat edelim.

Bulgurun rengi değişince kısık ateşte olmasına özen gösterelim ve rengi dönene kadar bekletelim. Rengi dönünce ocağa alın. Derin bir kaba alıp soğumasını bekleyelim.

Dilerseniz bu formu sıcak veya sıcak yiyebilirsiniz ve çok lezzetlidir. Dilerseniz benim gibi dondurup poşetlere koyabilirsiniz. Poşetten çıkarıp istediğimiz zaman servis edelim. Kesinlikle bayat olmayacak, harika bir çıtır tarif. Zeytinyağı oranı yaklaşık iki su bardağı bulgur kadardı. Yağ sevenler biraz daha ekleyebilir. Aynı şekilde tuz da doğru miktarda, yoksa çok tuzlu olur, yenmez, buna dikkat etmeliyiz arkadaşlar, denemelisiniz.

Deneyenlerin yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler sevgiler

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın