Sultan Kebabı için malzemeleri hazırlamaya başlayalım.
Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğradığımız tavukları koyuyoruz.
Tavuk hafifçe kavrulup suyunu salmaya başlayınca küçük küçük doğradığımız sarımsağı ilave ediyoruz.
Ardından sırasıyla küp şeklinde doğradığımız soğanları ve yeşil biberleri ekliyoruz. Tavuklar suyunu çekmeye başlayınca kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri üzerine döküyoruz.
Tavuk sote soğurken beşamel sosu hazırlayalım. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Ardından unu ekleyip unun kokusu kaybolana kadar kavurun. Bir çırpma teli ile sürekli karıştırarak sütü azar azar ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ilave edin. Beşamel sosumuz hazır.
Hamuru tezgaha alıp 4 eşit parçaya kesin. Bir tabak alıp içine kestiğimiz yufkayı koyuyoruz. Plakanın altına ek parçalar koyduk.
Hazırladığımız tavuk soteyi koyup üzerini kapatıyoruz. Kaseyi ters çevirip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Hazırladığımız beşamel sosu oraya koyuyoruz. Durum çözülene kadar bu işleme devam ediyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Kızarttıktan sonra fırından alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından çıkarabilirsiniz.
Nefis Sultan Kebabı hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]