Merhaba sevgili arkadaşım,
Biliyorum bu hafta meşguldüm ve seni biraz ihmal ettim. Uzun zamandır yeni yıl için özellikle güzel bir hindi tarifi sunmak için bir yazı yapmak istiyordum. Okulda 6-7 kez sipariş üzerine hindi yaptık ama orada kullandığımız fırın buharlıydı. Yılbaşında hindi pişirecek kadar kalabalık olmadığımız için evdeki fırınımda hiç hindi pişirmedim o yüzden sizlerle hindiyi paylaşamadım.
Geçtiğimiz yıllarda yılbaşı için yaptığım kavurma tarifi dışında, büyük kuşlara hiç bu kadar yakın olmamıştım 🙂 Seda Boral Şef ile Aşçı’nın düzenlediği yılbaşı yemeği için fırın poşetinde yılbaşı hindisi pişirdik. Perşembe günü EKS.
Normalde hindi eti oldukça geç pişiyor, biz pişme süresini kısaltmak ve etin daha yumuşak olması için büyük bir fırın poşeti kullandık. Genellikle 4-4,5 saatte pişen hindi, yaklaşık 2,5-3 saatte kıvama geldi.
Hindi pişirirken nelere dikkat edilmelidir?
Ben her zaman donmuş hindi pişiririm. Bu yüzden buzdolabında 24 saat çözülmesini bekledik. Dondurduğunuz hindinin pişirme işlemine başlamadan önce mutlaka buzu çözdüğünden emin olmalısınız.
Pişirmeden önce hindinin içi ve dışı yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Hindi bacaklarını ve kanatlarını sostan sonra bantlarsanız pişince daha da güzel görünürler.
Hindiyi sevmem diyenler bu Dolma Tavuk tarifine göz atabilirler.
Aşk…
noel türkiye
İçerik Tablosu
Noel Hindi Kestaneli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 hindi (yaklaşık 4 kilo) ½ su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz Karabiber 1 limon 1 portakal
Hindi Yeni Yıl Kestaneli Pilav Tarifi nasıl yapılır?
Hindiyi tepsiye yerleştirin. Derin bir kapta bitkisel yağı, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları karıştırın. Bir fırça kullanarak hindinin içine ve dışına tüm sosu sürün. Limon ve portakalları kabuklarıyla birlikte doğrayıp hindinin içine atın. Hindiyi fırın poşetine koyup poşeti kapatıp bıçakla 2-3 delik açıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1,5 saat pişirin. 1 saat sonra sıcaklığı 150 dereceye düşürün ve 1,5 saat daha pişirin. Kestane pilavı ile servis edilir.
kestane dolması pirinç
Noel Hindi Kestaneli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı kuru nane tarçın yenibahar 1 paket kuş üzümü 1 paket çam fıstığı 3 dal dereotu tuz karabiber 1 su bardağı pişmiş kestane
Hindi Yeni Yıl Kestaneli Pilav Tarifi nasıl yapılır?
Pirinci 30 dakika ılık suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. Tereyağını ve bir tutam tuzu ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin. Kavrulan berlambalaya dolmalık fıstık, kuş üzümü ve yıkanıp süzülmüş pirinç ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur. Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları ekleyip 2 dakika daha soteleyin. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Pirinç kuruyunca kestane dilimlerini tencereye ekleyin, karıştırın ve altını kısarak 10 dakika ıslanmasını sağlayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]