Nohutlu Kabak Sarımsaklı Yoğurt Eşliğinde

Uzun bir aradan sonra sizlere tekrar merhaba diyebilmenin şükrü içindeyim. Hatay ‘ da ki deprem felaketinde bir çok sevdiklerimizi başta annemi, şehrimizi kaybetmenin verdiği üzüntüyle ara vermek zorunda kalmıştım. Bugün sizlerle melek anneciğimin çok sevdiği kabakla yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum.

Yayvan bir tencereye 1/2 fincan zeytinyağını boşaltalım. 

Üzerine kabuklarını sıyırdığımız kabakları orta büyüklükte doğrayıp boşaltalım. 

Biberlerin içlerini çıkarıp ince şeritler halinde doğrayalım ve küçük doğranmış soğanlarla birlikte kabaklara ilave edip ocağın altını açalım. 

Haşlanmış nohutları  ve tuzunu da ekleyip soteleyelim. Soteleme işlemini 10 dk. kadar yapalım. 

Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri üzerine boşaltıp tencerenin kapağını kapatıp sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. 

Sarımsakların kabuklarını soyup ezelim. Oda sıcaklığına gelmiş yoğurdumuzla karıştıralım. 

Pişen, suyunu çekmiş yemeği tabağa alalım, üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Çok lezzetli bir yemek. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Güzel günlerde görüşmek dileklerimle, sevgiyle kalın.. 🙏❤

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın