Nohutlu Mantı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Sevgili Gönül’den harika bir tarif daha… Hatay yöresine ait, bir arkadaşımızdan öğrenmiştik. O da bizim için fotoğraf çekti. Çok teşekkürler…
Tabii mantıyı açmaya çalışırsak uzun zaman alacaktır. Bu yüzden sizlere çok pratik bir tarif sunuyorum, herkese afiyet olsun.

Dersler:

2 çorba kasesi hazır mantı,
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığından biraz az zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 litre kaynar su
1,5 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
sekiz
kırmızı biber

yapılışı:

Bitmiş mantıyı suda 10 dakika kaynatıyoruz ama suyunu süzmüyoruz, haşlanmış ama tam pişmemiş mantıya nohudu ekleyip tekrar kaynatıyoruz.
Başka bir kapta 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip 1 yemek kaşığı salça, dövülmüş sarımsak, kuru nane ve kırmızı biberi ekleyip kavurun.
Bu sosu mantıya ekleyin, 3-5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın