Nohutlu Pirinç Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinç pilavı ve bezelye, üretim sürecinde bazı püf noktaları var, bunlara uymazsak, pirincin lapa olma ihtimali yüksek.

Nohutlu Pirinç Tarifi, Nohutlu Pirinç Nasıl Yapılır?

Nohutlarımızı 1 gece önceden ılık su ile ıslatıyoruz sabaha kadar mayalandırıyoruz ertesi gün düdüklü tencerede pişiriyoruz yemeye geliyorlar (Ben ıslatıp pişiriyorum miktarını kullanıyorum. Kalan bezelyeleri derin dondurucuya atın, paketini oradan ihtiyacım olduğu sürece kullanıyorum, çok kullanışlı)

Pilavımızı yapmadan önce pirincimizi yaklaşık yarım saat sıcak tuzlu suda bekletiyoruz. Bu arada pirinci pişirdiğimiz tencereye 1 su bardağı sıvı yağ döküp kızartıyoruz. Doğradığımız soğanları koyuyoruz. Pirincimizi yıkadıktan sonra süzüp kavrulmuş soğanlara gönderiyoruz ve soğanlarla hızlıca devam ediyoruz.

pilavımız; pirinç şeffaf hale gelir ve birbirine yapışır, sonra ayrılır. Daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz (bu yüzden tereyağı eklemedik tereyağ çabuk yanıyor)

Acılı sosumuzu sıcak su, tuz ilave edip kapağını kapatıp altını kısıyoruz.

20 dakika içinde suyunu çekiyor, bu noktada görüyorsunuz, değilse biraz olabilir. Suyu kapat

Tencerenin üzerini kağıt havlu veya mutfak havlusu ile kapatalım, kapağını kapatalım, dinlendirelim.

20 dakika sonra Nohutlu Pilavınızı karıştırıp servis edebiliriz. Başvuru yapanlara bol şans.

NOT: Et suyu veya tavuk suyunuz yoksa hapları eritip koyabilirsiniz tercih sizin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın