Dün ve bugün benim için çok yoğundu. Uzun bir aradan sonra 2 günde 3 etkinliğe katılarak kendi rekorumu kırdım 🙂
Sanırım son etkinliğimden döneli yaklaşık 30 dakika oldu. Yarın son ızgaramı yapmak için dışarı çıkacağım, bu yüzden son enerji kırıntılarımla ilk Nutella simit tarifimi paylaşmak istedim.
Twitter’da resimleri gören arkadaşları daha fazla bekletmemek için hemen tarifi yazıyorum. Ayrıca bugün emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Detayları ve fotoğrafları diğer tariflerimde sık sık paylaşıyor olacağım 🙂 Sevgilerimle…
İçerik Tablosu
Nutellalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un 125 gr tereyağı 150 ml süt 2 yumurta 50 gr toz şeker 20 gr yaş maya 12 gr tuz 300 gr Nutella
Nutellalı pasta tarifi nasıl yapılır?
Mayayı biraz sütle eritin. Unu derin bir kaba alıp ortasını açın. Unun içine tuz, şeker, yumurta, süt, maya ve tereyağını ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamur kaptan çıkınca tezgaha alın ve resimdeki gibi bir rulo hazırlayın. Ruloyu 9 eşit parçaya bölün (istenirse daha çok parçaya bölebilirsiniz) 9 beze hazırlayıp üzerini streç filmle kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Bezenin ortasını resimde görüldüğü gibi başparmağınız ile açın ve 1 yemek kaşığı Nutella koyun. Uçlarını bağlayarak ağzınızı kapatın. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine 3 cm aralıklarla dizin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dakika fırının kapağı açık olarak mayalandırın. Fırının kapağını kapatın ve 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]