Öğrenci yemeği – patatesli yumurta – pişirme sırları – pratik tarifler

Öğrenci Yemeği – Patatesli yumurta nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 20 Dakika, Kahvaltılık Tarifler, Karabiber, Kekik, Kırmızı Acı Biber, Kolay Yemek, Kuru Fesleğen, Nane, Öğrenci Yemeği, Pratik Yemekler, Tuz, Kahvaltılık Yemek

15 4 5 1

Patatesli yumurta aslında bir öğrenci yemeği klasiği 🙂 Üniversite yıllarında sabah, öğle veya akşam vahşice yapılır ve “mmmmmm hmmmm” sesleriyle yenir (örneğin ben öğrenciyken). Tabii tadı değişse de salatalık turşusu ve sarımsaklı yoğurdunuz varsa tam anlamıyla kumkum tadında olur 🙂

Yazın akşam yemeği yemek isteyen ama gerçekten lezzetli bir şeyler yemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.
Aşk…

Öğrenci Yemeği – Patates ve Yumurta Tarifi

    3 orta boy tatlı patates 4 yumurta Yarım çay bardağı sıvı yağ Nane kekik kuru fesleğen Pul biber Tuz Karabiber

Öğrenci Yemeği – Patates Tarifinden Yumurta Nasıl Yapılır?

Patatesleri soyun ve küplerden biraz daha büyük küpler halinde kesin. Teflon tavayı sıvıyağ ile kızdırıp küp küp doğranmış patatesleri yağa atın ve ara sıra karıştırarak arkalı önlü kızartın. Derin bir kaseye yumurtaları kırın ve baharatları ekleyin. Yumurtayı kızarmış patateslerin üzerine dökün ve karıştırın. Yumurtaları karıştırın ve orta ateşte istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın