Erişte çorbası yapımı en kolay çorbalardan biridir. Canınız ne zaman isterse o zaman yapabilirsiniz. Klasik çorbaya bir dokunuş katmak istedim. Kıyma ve karabiber ile lezzeti de arttırılmıştır.
Etli Çorba Tarifi için çorba tenceresine biraz sıvı yağ koyup kıymayı ilave ediyoruz. Kıymayı suyu bitene kadar koyuyoruz.
Karabiber serpip ekleyin. Biraz soğuduktan sonra üzerine salçayı ekleyin.
Kıyma sosuna su ekleyin ve açın. 6 su bardağı sıcak su ekleyin. Eriştelerimizi yavaş yavaş sıcak suya atıyoruz. Aniden dökmeyin, şişlik olabilir.
Tuz ve karabiberi ekleyip şehriyeler pişene kadar pişiriyoruz. Karanlığı zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
İnce kıyılmış maydanozu da pişince ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatıyoruz.
Öğütülmüş Erişte Çorbası kullanıma hazırdır.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]