Oklava olmadan ikram

Oklavasız katmer tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Gerektiği gibi hassas

beze bulmak için

  • Sebze yağı

Mereng hazırlamak için

  • 75 gram tereyağı

Oklava kullanmadan katmer tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Un dışındaki malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor.
  2. Hamurdan beze yapalım.
  3. Geniş bir tabağa biraz sıvı yağ dökelim ve bezeyi sıvı yağa batıralım.
  4. 10 dakika bu şekilde dinleniyoruz.
  5. Daha sonra her bezeyi elimizle açıp üzerine eritip soğuttuğumuz tereyağını serpelim.
  6. Bir kenardan başlayıp rulo şeklinde saralım.
  7. Yuvarladığımız ruloyu gül şeklinde dolduruyoruz.
  8. Üzerini örtüp buzdolabında bir saat dinlenmeye bırakın.
  9. Kalan hamuru elimizle açıp tavada iki tarafını da pişirelim.
  10. Kalan yağı da pişirirken her iki tarafına da koyalım. Deneyenlere şimdiden bol şans.

Oklava kullanmadan resimli katmer tarifi yapın

  • tatlı tarifi
  • cips
  • kullanmadan
  • oklava
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

peynirli hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın