Maden suyu ile yumuşacık ciğer kavurma tarifi için önce yarım kilo dana ciğerini soğuk suya koyup kabuğunu soyup zarını temizleyip sıkıca keselim. ve oraya bir (200 ml) şişe tuzlu su koyup bir saat bekletin. Bu baharatlı ciğer, ciğer kanının iyi akmasını ve pişerken yumuşamasını sağlayacaktır.
1 saatin sonunda kenarda bekleyen ciğerimizi tel örgü ile deneyelim.
Bir tencereye veya tavaya yağımızı dökelim ve yağ kızınca süzülmüş ciğerlerimizi ekleyelim.
Tenceremizin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çektikten sonra baharatları (tuz, bir tutam kekik, nane, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve bir çay kaşığının ucu) ekleyip rengi dönene kadar karıştırarak pişirelim.
Doğranmış soğan, maydanoz ve doğranmış domatesleri karıştırarak ciğerle birlikte servis edebilirsiniz.
Maden Sulu Yumuşak Kızarmış Karaciğer kullanıma hazırdır.
Dipnot: Ciğerlerimizi süzdükten sonra unlayıp bol kızgın yağda beş dakika karıştırıp pişirdikten sonra kızgın yağdan süzgeç kaşık yardımıyla alarak servis edebilirsiniz. Buna Arnavut karaciğeri de denir, aklınızın bir köşesinde bulundurun, denemek isteyebilirsiniz.)
yemek istiyorum 💓
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]