medyauzmani.com

Restoranlı Ezogelin Çorbası Tarifi

Mevsim ne olursa olsun çorbasız diyenlerdenseniz en iyi restoranda içtiğiniz çorba kadar lezzetli bir çorba yapıyoruz.

Ezogelin Çorbası Tarifi ve Lokantanın Lezzeti için önce 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç ve 1 yemek kaşığı bulguru küçük bir tencereye alıp 2 su bardağı su koyup kaynatıyoruz.

Pirinç ve bulguru kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kuru soğanları soyun, küçük küpler halinde kesin ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir tencereye koyun.

2 diş sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Haşlanmış pirinç ve bulguru süzgeçten geçirip suyunu süzün. Çok fazla su yok.

Kırmızı mercimekleri bir süzgece alıp berrak su çıkana kadar yıkıyoruz.

Kavrulan soğanlara 1,5 yemek kaşığı salça ekleyin ve karıştırın. Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru ekleyip suyu ilave edin.

Çok çekirdek sevmiyorsanız blender ile kıvamını daha kolay hale getirebilirsiniz.

Sosu, koyulaşana kadar ara sıra çırpma teli ile karıştırarak kaynatın.

Kıvamı olan çorbaya yarım limonun suyunu ve nane hariç baharatları ekleyin ve karıştırın.

Tereyağını küçük bir tencereye alıp kuru naneyi koyup ısıtıp çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz.

Lokanta tadında ezogelin çorbası hazır bol bol yiyin

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın