Merhaba sevgili arkadaşım,
Kitabım bu hafta bitiyor, bir terslik olmazsa baskıya gidiyor 🙂 Çok yoğun ve heyecanlıyım buraları biraz ihmal ediyormuşum gibi gelebilir ama değil 🙂
İlk manolya tarifimin üzerinden 6 yıl geçti. O zamandan beri karamelli ve muzlu şekerleme gibi birçok farklı versiyon yaptım. Son market alışverişimde karşıma çıkan paketlenmiş Oreo kırıntıları yüzünden oldu 🙂 Bu sefer tatlıda yaptığım ufak değişikliklerle çok daha lezzetli bir tarif oldu. 4 dolu kavanoz veya 6 küçük bardak yapabilirsiniz.
Bu baharatlı nilüfer bisküvilerini klasik Oreo veya bebe bisküvileri yerine de kullanabilirsiniz.
Not: Oreoları mutfak robotunda öğütebilir veya poşete koyup merdane ile un haline getirebilirsiniz.
Tariflerimi denediğinizde mutlaka benimle paylaşın ki bende hikayemde paylaşayım.
@Mutfaksirlari yani beni takip etmeyi ve yorum bırakmayı unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Oreo Manolya Puding Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı buğday nişastası (kıyılmış) 1 yemek kaşığı un (üst üste) 2 parmak eksik 1 su bardağı toz şeker 1 paket krema (200ml kaymak süt) 3 muz 1,5-2 su bardağı Oreo kırıntısı su
Oreolu Magnolia Puding Tarifi nasıl yapılır?
Tavaya un, nişasta ve toz şekeri ekleyin. Biraz süt ekleyin ve topak kalmayana kadar karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan sütün tamamını ekleyip ocağa alın. Puding koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Muhallebi kıvamına gelip kabarcıklar çıkmaya başlayınca kremayı ekleyip tekrar koyulaşana kadar karıştırın ve ocaktan alın. 4 kavanozun dibine 2 yemek kaşığı kurabiye kırıntısı koyun. İnce muz dilimlerini kavanozlara sıkın ve dizin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı puding koyun. Tüm bardaklar dolduğunda, kalan kurabiye kırıntılarını serpin. Çilek ve muz dilimlerini ekleyip buzdolabına kaldırın. 1-2 saat dinlendirilen manolya pudingini servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]