Örgü hamur işleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kar tam gaz sürerken gözlerimi açar açmaz hamur yoğurma dürtümü tetikliyor sanırım (insanların böyle dürtüleri var mı demeyin, bakın size de oluyor mu) 🙂 Ben’ İki gündür kalkar kalkmaz yine mutfağa gidiyorum. Yarı uykulu bir halde elimi hamurun içinde buluyorum, Ah, şundan ya da bundan al.

Uzun zamandır kabaran hamur peşindeyim. Sonunda bugün tam istediğim gibi tadı aldım. Bu macun harika, ama birbirine yapıştırmakta zorlanabilirsiniz. Bu yüzden diğer adını beğendim, çöreği zahmete soktum 🙂 Hamuru elinizle değil mikserinizle yoğurmalısınız (Mutfak yardımcısı kanca ucunu kullanabilir, el mikseri kullananlar spiral ucu kullanabilir) ). Normalden biraz daha fazla mayalanmaya bırakmalısınız. Özellikle böyle havalarda 40 derecede fırında mayalanması daha doğru olur.

Hamurumuz katı değil aslında daha çok fırından çıkarıp poşette bekletip kabaran ekmek hamuruna benziyor tek farkı yağ içermesi. Yağ dediğimde gözünüzü korkutmasın sadece 1 yemek kaşığı tereyağı içeriyor yağ ve aroma vermesi için.

Ben yıllardır örgü puf böreği yaparım. Milföy katlaması çok daha kolay ama elleriniz alışınca 10 dakika gibi kısa bir sürede böreğinizi fırına hazır hale getirebilirsiniz.

Sizler için örgü topuz yapımını adım adım resimledim.

Kekleri yaptığında güzel bir çay yap ve bana bir bardak iç 🙂

Aşk…

Not: Hamurda yumurta yok, sadece üzerine bir yumurta sarısı kullanıyoruz.

Örgü Böreği Tarifi Malzemeler

    4,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 2 parmak eksik 1 su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz
    Süslemek için 1 yumurta sarısı

içeri:

Beyaz peynir ve maydanoz karışımı

Örgü böreği tarifi nasıl yapılır?

Unu karıştırma kabına alın ve elinizle ortasını açın. Süt, su, maya, tuz ve yağı hamurun ortasına dökün ve tahta kaşıkla karıştırın. Hamur kaşığını tutun ve unun tamamı karışınca hamuru mikserin kasesine alın (el mikseri kullananlar aynı kasede karıştırabilirler) Mikserin kancasını takıp hamuru 4-5 dakika yoğurun ( hamur kancaya yapışıp tamamen toparlanınca üzerini tülbent ile kapatıp 1 saat 40 derecede fırında 1 saat mayalanmaya bırakın tek yerde 1.5 saat mayalanabilir) Mayalanan hamuru kabında nazikçe yoğurun ve kesin 10 adet portakal büyüklüğünde açıp yuvarlayın. Her bir parçayı resimdeki gibi açın ve resimdeki gibi sola ve sağa 7-8 kesik atın. Ortasına hazırladığınız peynirli harçtan her bir hamur parçasını serpiştirin. Örgüler yapılır, fırın tepsisine dizin ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kırdığınız yumurta sarısını sürün.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın