Orman kebabı (kerevizli) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Orman kebabı, lezzeti ve çeşitliliği nedeniyle en sevdiğim yemeklerden biridir. Bu sefer biraz kış dokunuşu katmak istedim ve kereviz ekledim. Kesinlikle harika görünüyor 🙂

Nehir Mutfak’ın yeni ürünü olan bu el yapımı doğal taş saksıyı ilk gördüğümde biraz şaşırdım. Öncelikle fırın yemekleri ne güzeldir diye düşündüm. Okuyunca bu tencereyi direk ocakta kullanabileceğimizi gördüm. İlk başta biraz şüpheci olsam da uzun zamandır bu kadar eğlenceli bir yemek yememiştim. Üstelik o gün davet ettiğim misafirler yemeği çok beğendiler. Tava çok iyi çalışıyorsa harika, kesinlikle yemek şefinin yaptığı gibi lezzet katıyor. Diğer bir artısı ise döküm ürünler gibi sadece elde değil, bulaşık makinesine de konulabilmesidir.

Yoğurdun içinde nasıl mayalandığını ben de çok merak ediyorum.Farklı bir saksı arıyorsanız kesinlikle almaya değer.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Orman Kebabı Tarifi Malzemeler (Kerevizli)

    500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana eti 2 iri havuç 2 iri kereviz 1 iri kuru soğan 2 orta boy patates 1 su bardağı donmuş bezelye 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet dolmalık biber 2 adet yeşil biber isteğe bağlı sarı dolmalık sıcak su biber, tuz ve karabiber

Orman kebabı (kerevizli) tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın. Havuç, kereviz ve patatesleri soyup doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp diğer sebzelerin boyutunda olacak şekilde doğrayın. Eti bir çorba kaşığı tereyağı ile bir tencereye koyun ve et suyunu salana kadar yüksek ateşte soteleyin. (Et biraz su salıyorsa yumuşatmak için biraz su ekleyin ve suyu çekip yağda kalana kadar pişirin.) Dana eti kullanacaksanız etin üzerine su ilave edip yumuşayana ve suyu çekene kadar pişirin. Soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Havuç ekleyin ve kızartın. Kerevizi ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelye ve kızartma. Son olarak biberleri ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. 1-1,5 su bardağı su ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın