Osmanlı döneminden ayva yemeği

Osmanlı döneminden ayva tarifi için malzemeler

  • 4 orta boy ayva
  • 150 gr küp et (kuzu olursa daha iyi)
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (orta sıcak)
  • iki buçuk su bardağı su

Osmanlı döneminden ayva yemeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Et parçalarını yıkayın ve bir tencereye koyun.
  2. Biraz kendimiz pişirelim.
  3. Sonra tereyağını koyalım, biraz kızartalım.
  4. Soğanı beyaz doğrayın ve üç dakika kızartın.
  5. Salçayı koyup salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. İki buçuk bardak su dökün ve karıştırın.
  7. Ayvayı kesip üzerine koyalım.
  8. Tuz, şeker, karabiber serpelim ve tencerenin kapağını kapatalım.
  9. 20 dakika pişirelim servise hazır.

Ayva fırınlanmış ayva olmalıdır.

not; Ayva asla soyulmaz, sadece lekeleri çıkarılır. Afiyet olsun.

Osmanlı döneminden fotoğraflı ayva tarifi

  • sonraki
  • ayva
  • tatlı tarifi
  • bir dönem
  • Osmanlı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Oturmuş doğranmış patates

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın